• bel ons+31 (0)88 592 81 13

Adressen

Onze adresdiensten zorgen ervoor dat adressen in >240 landen op een gecontroleerde manier worden ingevuld in online formulieren. U bent verzekerd van correcte en volledige adresgegevens in uw database. Daarnaast bieden wij verschillende diensten om reisafstanden en coördinaten te berekenen.

Adressen nationaal

Een wekelijks geactualiseerde adressen database van 7,2 miljoen adressen, meer dan 8,2 miljoen afgiftepunten en realtime volledige adressen retour met beperkte invoer dankzij postcode-huisnummer check.

Toepassingen: Aanvullen van postcode & huisnummer, Adressen valideren


XY coordinaten

De XY coördinaten direct converteren naar een adres op zowel postcode- als op huisnummerniveau. Handig om adressen te tonen op een kaart. Daarnaast kent Webservices.nl van elke locatie in Nederland de exacte XY (en RD) coördinaten.

Toepassingen: XY coördinaat naar adres, Tonen van locaties op Google Maps


Reisafstanden

Webservices.nl biedt naast de exacte reisafstand in meters ook de mogelijkheid een gedetailleerde routebeschrijving van het traject te ontvangen in XML met een groot aantal XY coördinaten. De service wordt geleverd voor alle Europese landen.


Lat Long coordinaten

De lat/lon functies van Webservices.nl geven latitude/longitude coördinaten terug. In tegenstelling tot RD coördinaten zijn lat/lon coördinaten bruikbaar voor adressen over de gehele wereld. Zo worden ze ook voor GPS gebruikt.


Adressen internationaal

Webservices.nl geeft u realtime toegang tot de postcode databases van meer dan 200 landen. Naast een volledige dekking van Nederland biedt Webservices.nl ook geografische webservices voor de meeste landen in Europa.


Integraties beschikbaar voor o.a.

Salesforce.com
Microsoft Dynamics
Assyst van Devoon
Alure van Innolan
ContactManager Legal CRM
Magento
 • Kadaster
de Persgroep

De Persgroep Automotive

Via Webservices.nl checken wij jaarlijks snel, volledig en beheerst de invoer van honderdduizenden adressen zonder dat we omkijken hebben naar beschikbaarheid en actualiteit. Ons adressenbestand, dat via verschillende kanalen wordt opgebouwd, blijft hierdoor betrouwbaar en uniform.

Gijs van Oorschot, IT service manager

Topicus

Topicus (parnassys)

Door de integratie met Webservices.nl zijn onze leerlingvolgsystemen in het basis, voortgezet en beroepsonderwijs voorzien van recente en betrouwbare adresgegevens. Dit is noodzakelijk voor het uitwisselen van informatie tussen scholen, ouders, leerlingen en officiele instanties zoals de gemeente en DUO.

Jan Hendrik Hooghiemstra, manager operations, Edutopics BV.
(Edutopics exploiteert het product ParnasSys, een leerlingvolgsysteem voor het primair onderwijs)

Acer computers

Acer Computer

The international address validation of Webservices.nl has helped us greatly improve our internal CRM process by providing a fast, effective and accurate system for processing customer address details.

Scott Hickey, Acer Group EMEA

raet-logo

Raet Holding

Dankzij Webservices kunnen werknemers Youforce van Raet eenvoudig hun reiskosten declareren zonder ingewikkelde berekeningen.

Jenny Stegh, Raet Holding

Gemakkelijk aan de slag met Webservices.nl


 • 1

  Test account

 • 2

  Live demo

  Een accountmanager geeft telefonisch een demo waarbij u op uw computer ziet hoe onze diensten werken


 • 3

  Bestellen

Gratis, geen verplichtingen, volledige ondersteuning.