• bel ons+31 (0)88 592 81 13

Partner worden

Wij hechten veel waarde aan onze partners. Om de samenwerking tot een succes te maken investeert Webservices in haar partners door te ondersteunen op meerdere gebieden, waaronder sales en marketing. Wij verwachten echter dezelfde commitment van onze partners. Dit zorgt voor een basis waardoor beide partijen optimaal profiteren van het partnership.

Als u besluit om partner te worden van Webservices.nl ondertekent u een partnerovereenkomst, waarin onder meer de algemene voorwaarden van onze dataproviders is opgenomen. Na ontvangst van dit contract gaat de samenwerking met Webservices.nl van start. De strategie en invulling van het partnership wordt gezamenlijk bepaald.

Het partnerprogramma valt uiteen in een tweetal modellen:

Als ‘referral partner’ adviseert een business partner haar klanten over het gebruik van webservices en regelt het contact tussen klant en Webservices.nl. De ‘integratie partner’ koopt zelf een tegoed in om deze vervolgens ter beschikking te stellen aan klanten.

Business referral partner

  • Partner verzorgt initiële contacten en begeleidt het sales proces (offreren en adviseren van de af te nemen diensten).
  • Partner maakt gebruik van de supporting documents van Webservices.nl en van de gecommuniceerde prijslijsten.
  • Contracten worden afgesloten tussen Webservices.nl en de klant. De klant wordt gefactureerd conform de end-user tarievenlijst.
  • Partner ontvangt op jaarbasis over het eerste jaar een commissievergoeding voor alle in dat jaar gerealiseerde new business omzet.

Business integratie partner

  • Partner draagt zorg voor de integratie, beheer en onderhoud van haar klanten.
  • Partner koopt vooraf centraal een aantal validaties in en distribueert deze onder haar klanten. Gebruiker accounts worden zelf aangemaakt en men kan zelf bepalen welke data-functies de diverse klanten kunnen gebruiken.
  • Partner kan onbeperkt gebruikers aansluiten op de webservices diensten en is hierin vrij om alle beschikbare webservices data (adressen, Handelsregister, RDW, Kadaster, Graydon etcetera) aan haar klanten aan te bieden.