• bel ons+31 (0)88 592 81 13

NIMAG

Webservices.nl \ Partner

Nimag B.V. importeert o.a. automobielen, motorfietsen, quads en buitenboordmotoren van het Japanse kwaliteitsmerk Suzuki. Sinds 2007 maken zij gebruik van Webservices.nl. Hilko Roozenbeek, coördinator Marketing Intelligence & CRM van Suzuki, legt uit op welke manier zij de webservices inzetten binnen Suzuki.

‘Op onze website www.suzuki.nl is het mogelijk een brochure of een proefrit aan te vragen. Ook kan er rechtstreeks een afspraak worden gemaakt met een van onze werkplaatsen. Er wordt in dat geval altijd een online aanvraagformulier ingevuld.

De aanvraagformulieren worden ondersteund door twee verschillende webservices. Allereerst wordt het adres aangevuld, indien de postcode en het huisnummer zijn ingevuld. Voor de bezoeker scheelt dit tijd en wijzelf zijn ervan verzekerd dat het adres correct en juist is ingevuld. De dichtstbijzijnde Suzuki dealer, kan hierdoor eenvoudig worden bepaald.

De tweede webservice die we gekoppeld hebben aan deze aanvraagformulieren, verrijkt het kenteken. Er is dan gelijk inzicht in het merk, model en bouwjaar van het betreffende kenteken. Deze applicatie heeft al veel processen verbeterd binnen Suzuki. De opvolging is sterk vereenvoudigd en het maken van bijvoorbeeld analyses van websitebezoekers verloopt vele malen efficiënter. Voorheen typten bezoekers dit soort gegevens handmatig in, wat gezien de hoeveelheid typefouten niet goed bruikbaar was.‘

Andere partners

Alle partners »