• bel ons+31 (0)88 592 81 13

FRISS | fraud, risk & compliance

Webservices.nl \ Partner

FRISS biedt een totaaloplossing voor fraude- en risicobeheersing voor verzekeraars en geldverstrekkers. Daarbij maakt ze gebruik van externe databronnen van onder meer Webservices.nl.

FRISS en Webservices.nl

Al sinds 2007 is Webservices.nl één van de partners van FRISS. Wij helpen Europese verzekeraars en geldverstrekkers risico’s en fraude te beheersen. Door hoge risico’s in een vroeg stadium te ontdekken wordt het rendement aanzienlijk verbeterd.

Om dit te bereiken koppelt FRISS met zoveel mogelijk relevante externe bronnen. De data wordt geïnterpreteerd en verwerkt in modellen en profielen om een volledig en betrouwbaar beeld van het risico te verkrijgen. FRISS heeft standaard koppelingen met ruim 60 externe databronnen voorhanden. Handelsregister- en voertuiggegevens zijn voorbeelden van bronnen die Webservices.nl aan ons levert. Deze gegevens worden ingezet bij onze klanten voor het uitvoeren van fraude- en risicochecks.

Verzekeraars hebben voertuiggegevens nodig voor het uitvoeren van diverse controles. Met deze data kan bijvoorbeeld worden vastgesteld of het om een importauto gaat. Door deze data te combineren met gegevens uit andere bronnen, zoals het schadeverleden van een kenteken, wordt achterhaald of er een oude schade op de auto zat ten tijde van importeren. Met de Handelsregister gegevens wordt duidelijk of er een bedrijf met een specifieke branchecode geregistreerd is op een bepaald adres. Deze data is relevant voor verzekeraars en geldverstrekkers om zakelijk misbruik te ontdekken.

Voor meer informatie over FRISS:http://www.friss.eu/

Bekijk hier de demo van FRISS

vimeopro.com/FRISS/what-if

Andere partners

Alle partners »