• bel ons+31 (0)88 592 81 13

Kadaster

Voor onze vastgoed webservices maken wij gebruik van de data van het Kadaster. Een directe koppeling met het Kadaster maakt het mogelijk om door het ingeven van postcode en huisnummer een eigendomsbericht, hypothecair bericht, koopsommen overzicht of kadastrale kaart in te laden in de applicatie die wordt gebruikt. Verzekeraars, makelaars, notarissen en advocaten hebben deze webservices veelal toegevoegd aan hun software.

Gerelateerde producten

Lat Long coordinaten

De lat/lon functies van Webservices.nl geven latitude/longitude coördinaten terug. In tegenstelling tot RD coördinaten zijn lat/lon coördinaten bruikbaar voor adressen over de gehele wereld. Zo worden ze ook voor GPS gebruikt.


Waardebepaling vastgoed object

Weten wat een woning waard is? Uw woning- / hypotheekportefeuille laten herwaarderen? Meer kwaliteitscontrole en risicobeheersing op de woningwaardes binnen uw portefeuille? Roep deze informatie direct en online op in de software waarin u deze informatie nodig heeft.


Kadastrale kaart

De kadastrale kaart bevat informatie over het perceel zoals bestemming, kadastrale aanduiding etc. Via een XML bericht worden kaarten standaard geleverd in een PDF document. Dit kan direct gebruikt worden in een webinterface (b.v. een website).


Koopsommen overzicht

Het Kadaster biedt een overzicht met de verkoopprijzen van verkochte woningen in de buurt van een bepaalde woning (tot 5 jaar terug). Via de webservices krijgt u met postcode/adres een overzicht van alle verkochte woningen en appartementen inclusief de transactiedatum en de koopsom.


Hypothecair bericht

Het hypothecair bericht geeft een duidelijk overzicht van de rechten en eventuele vorderingen die op een perceel rusten. Met deze informatie weet u in één oogopslag wat de hoofdsom en rentevoet bedragen. Gegevens over de hypotheekhouder worden hier standaard in meegenomen.